Menu

Medburn, Northumberland

Date:
2015- 2016
Client:
Private Client
Status:
BEST EXTENSION - LABC AWARDS 2017 NORTHERN REGION - SHORTLISTED

Finalist of the Best Extension and Alteration at the 2017 LABC Awards for the Northern Region.

Originally built in 2005, the property is typical of many developer-built homes of the era, focusing on the number of rooms rather than the quality of space.

Prior to the refurbishment proposed by Squires Barnett, the layout of the house consisted of a series of small, segregated, and poorly proportioned rooms. The reconfigured home will feature a series of well-proportioned interconnected living spaces with one large and impressive kitchen and family room enjoying a dramatic light quality and extensive views over the landscaped gardens.

 

Photography | Jill Tate