Menu

Brandling Village, Jesmond

Date:
2015
Client:
Private
Status:
Residential refurbishment

We were appointed as Architects to fully remodel this conversion apartment. Located in the heart of the Brandling Village Conservation Area, it occupies the top floor of a large Victorian townhouse. The property was poorly converted in the early 1980s when many original features were lost as elegant rooms were unsympathetically subdivided.

Working closely with the clients and local craftsmen, we took the existing features of the house and used our design skill to combine the old with new,  both internally and externally.

The small rooms were opened up to create a dramatic open plan, dual aspect living space. Traditional features are complimented by contemporary timber detailing and imaginative use of inexpensive materials such as concrete and mirror glass.

Squires Barnett further enhanced the renovations by providing full interior design services. The inspiration of which is rooted in the use inherited antique furniture, ensuring the apartment is contemporary yet timeless. To deliver the project on a conservative budget individual trades were managed on site by Squires Barnett.

Photography courtesy of Bailey and Co.